matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o sprawdzenie czy dobrze
ilona1:
wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej y=1.5x−2,5 i przez punkt P(6;−2) ODPOWIEDZ y=−
2
3
x+2
18 kwi 14:55
irena_1:
3
1,5=
2
2
y=−
x+b
3
2
−2=−
*6+b
3
−2=−4+b b=2
2
y=−
x+2
3
18 kwi 15:02