matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie różniczkowe
sztudent:
Bardzo prosiłbym o pomoc w rozwiazaniu tego równania różniczkowego:
e
(
x−1)
3 e
x
siny dx=
dy
cosy
18 kwi 12:15
Mila:
3e
x
1
dx=
dy
e
x−1
sinycosy
2
3edx=
dy
sin(2y)
dokończ
18 kwi 13:59