ood czego zaczac
asia: Zad 2. rozwiaz równanie wielomianowe
x3+5x2+6x= 0
x3−2x2−4x+8= 0
2x3+3x2+ 4x+ 6= 0
18 kwi 12:10
Kaja: zacznij od rozłożenia na czynniki lewej strony
18 kwi 12:11
asia: x(x2−5x+6) cos takiego
18 kwi 12:13
Kaja: tak i teraz rozłóż jeszcze to co masz w nawiasie. policz deltę i pierwiastki i zrób postać
iloczynową tego trójmianu
18 kwi 12:14
asia: a ten drugi przyklad od czego tak samo a oprucz delty to jak
18 kwi 12:20
asia: x3−2x2−4x+8= 0

?
2x3+3x2+ 4x+ 6= 0
18 kwi 12:21
daria: pomoze ktos mi zrobic
18 kwi 12:28
asia: jak zrobic przyklad drugii
18 kwi 12:44
asia: pomoze ktos mi z zad
18 kwi 13:06
aniabb: drugi x2(x−2)−4(x−2)=(x2−4)(x−2)=(x−2)(x+2)(x−2)=0 x=2 lub x=−2
trzeci analogicznie
18 kwi 13:23