monotonicznośc
ola: an=12n+2
mam obliczyć monotonicznosc czy mógłby mi ktos napisać po kolei jak to sie oblicza mam to na
prace kontrolna na jutro i byłabym wdzięczna gdybym mogła to przeanalizowac
18 kwi 11:56
ola: a
n+1=
12(n+1)+2
czy tak
18 kwi 12:02
ola: czy napisałam dobrze

?
18 kwi 12:07
Kaja: an+1=12(n+1)+2
ta jedynka przy an ma być w indeksie dolnym
18 kwi 12:08
ola: a jak obliczyć an+1−an
18 kwi 12:17
ola: 12n+2−(12n+1)−2
18 kwi 12:20
ola: przepraszam pomyliłam kolejnośc
12 (n+1)+2−12n+2=
18 kwi 12:25
ola: czy do tego momentu jest dobrze
18 kwi 12:33
ola: czy do tego momentu jest dobrze
18 kwi 12:40
ola: czy ktos sprawdzi
18 kwi 12:58