zadanie
arletka17: PROSZE MI TO SPRAWDZIC.Z talii 52 kart losujemy 4.Oblicz prawdopodobienstwo tego,ze wylosujemy
4 kiery.
(52/4)=52!/4!*48!=270725
IΩI=270725
(13/4)13!/4!*9!=715
IAI=715
P(A)=715/270725=143/54145


CZY TAK

?
18 kwi 11:47
irena_1:
| | | | 13*12*11*10 | | 11 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| |
| | | | 52*51*50*49 | | 4165 | |
Uprość ułamek przez 13
18 kwi 13:40
arletka17: Czyli moje obliczenia sa zle,tak?
18 kwi 20:51
arletka17: gdzie w moich obliczeniach jest blad

?
30 kwi 02:10
arletka17: policzylam jeszcze raz,musi byc O.K.
30 kwi 02:26