zadanie
arletka17 : Z liczb nieparzystych 1,3,5,7,9.budujemy liczby pieciocyfrowe.Jakie jest prawdopodobienstwo
tego,ze otrzymamy cyfre mniejsza od 30000?
IΩI=5*5*5*5*5=3125 (tyle jest liczb pieciocyfrowych zbudowanych z cyfr 1,3,5,7,9)
A=1*5
5 ...

?
jak ama dalej policzyc?
18 kwi 10:30
18 kwi 10:33
aniabb: A=1•54 +3•54 = 4•54 =...
18 kwi 10:39
aniabb: P(A)=IAI/IΩI=4/5
18 kwi 10:40
aniabb: aaaaaaaaaaaaaa mniejszą ..... miałaś ok
18 kwi 10:40
arletka17 : no wlasnie mniejsza,wiec sie zastanawiam bo tutaj chyba nie moge sobie tego dodac i mi sie
wydaje ze tak zostanie ale badz tak mila i sprawdz..
18 kwi 10:54
aniabb:
A=1•54
P(A)=1/5
18 kwi 10:56
arletka17 : dzieki
18 kwi 11:02