matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
robotek1:
rozwiąż równanie
n
2
=10]
dzięki
18 kwi 08:26
xx:
n=5
18 kwi 08:30
Mila:
n
2
n*(n−1)
=
2
n*(n−1)
=10
2
n*(n−1)=20 iloczyn kolejnych liczb =20 n=5
18 kwi 17:05