Na rys obok przedstawiono wykres funkcji f. podaj, dla jakich argument x zachodz
rulph:

Na rys obok przedstawiono wykres funkcji f. podaj, dla jakich argument x zachodzi nierównośc
f(x)*g(x)≥0
a) = g(x) = x−2
b g(x)=|x| −2
Bardzo prosze o pomoc w tym zadaniu
czy chodzi o to zeby wymnozyc te funcje np
a) x*(x−2)= x
2−2x ?
Czy jakos najpierw wyznaczyc wzor funkcji tej co na wykresie jest ale jak?
18 kwi 02:28
ICSP: trzeba pomyśleć najpierw kiedy iloczyn dwóch liczb jest liczbą ≥ 0
Później nanieść sobie jakimś innym kolorkiem wykres funkcji g na wykres funkcji f i podać odp
18 kwi 02:33
ICSP: znalezienie wzoru funkcji jest już trudniejsze więc polecam metodę ze znakami
f(x) = |x+2| − |x|
18 kwi 02:38
ipirks: Nie rozumiem ...
18 kwi 14:22
RuchamCiSiostre:

≥β∑
20 maj 16:21