1 | cosα | |||
a) | − | = tgα | ||
cosα | 1+sinα |
cos3α − cosα | ||
b) | = tgα | |
sin3α − sinα |
cos3α−cosα | −cosα(1−cos2α) | |||
b) L= | = | = | ||
sin3α−sinα | −sinα(1−sin2α) |
cosαsin2α | sinα | |||
= | = | = tgα= P | ||
sinα*cos2α | cosα |
1 | cosα | 1+sinα−cos2α | ||||
a) L= | − | = | = | |||
cosα | 1+sinα | cosα(1+sinα) |
sin2α+sinα | sinα(sinα+1) | sinα | ||||
= | = | = | = tgα=P . ![]() | |||
cosα(1+sinα) | cosα(1+sinα) | cosα |
1 | cosα | ||
− | / ()2 | ||
cosα | 1+sinα |
sin2α+cos2α−cos2α | |
cos2α |
sin2α | |
/ √ | |
cos2α |
sinα | |
= tgα | |
cosα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |