matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrażenia algebraiczne
Pafciio:
Bardzo proszę o pomoc..Oblicz wyrażenie: (−x
3
)
2
x
4
x
2
−1
zadanie 2. Jeżeli
=
√
3
+
√
5
to wartość wyrażenia x+1 jest równa?
x−1
17 kwi 23:00
kylo1303:
Wskazówki: x
2
−1 = (x−1)(x+1) (−x
3
)
2
= x
6
17 kwi 23:25