prosze o pomoc bo zdaje:(
gdagdf: Zbiór F jest zbiorem wszystkich odcinków, których oba końce leżą na paraboli danej równaniem
y=−(x−3)2 +1 i które są prostopadłe do prostej o równaniu x+2y=0. Wyznacz równanie
półprostej, na której leżą środki odcinków ze zbioru F.
17 kwi 22:59
Basia: lubię takie zadania więc sobie rozwiążę
18 kwi 00:00
Basia: musiałam się gdzieś pomylić bo mi głupoty wyszły
policzę jeszcze raz i zobaczymy
18 kwi 00:35
Basia:

wyszło mi równanie x=2 i y= b+4 gdzie b∊(−
∞,−4)
czyli coś takiego; ta czerwona półprosta bez początku C(2;0)
i moim zdaniem teraz jest dobrze
18 kwi 00:59
Eta:
ok
18 kwi 01:01