wyznacz zbiór wartości funkcji |x|-1
ipirks: Witam prosze o sprawdzenie i ewentualną poprawke z wyjaśnieniem dlaczego tak a nie inaczej

bede bardzo wdzięczny
Naszkicuj wykres funkcji f:x−−R okreslonej wzorem f(x) = |x|−1. Wyznacz zbiór wartości tej
funkcji
a) X= {−4, −1, 0, 1, 3}
b) x=(−
∞,2)
c) x= <−3;−1> U <2,4)
Rozwiązania moje :
podstawilem wartości x pod wzór f(x) i poprostu obliczylem y
a)
y= {3,0,2} bo z :
f(−4)=3
f(−1)=0
f(1) = 0
f(3) = 2
Czy taki sposób jest dobry? czy trzeba coś z tym wczesniej narysowanym wykresem robić?
b) y = <−1,
∞) dobrze przedział zamkniety?
c) y = <0,3) przedział dobrze?
Pozdrawiam i czekam na odp i ew. pomoc