matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz równania i nierówności
paulina:
3x−4
rozwiąż równania i nierówności:
=0
x+2
x+4
=3
2+x
3x−9
<0
2x−8
17 kwi 21:08
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
17 kwi 21:10
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1696.html
17 kwi 21:11
bezendu:
@ETA Dziękuje za linki ale nie są potrzebne
3x−4
=0
x+2
D
f
=ℛ\{−2} 3x−4=0 3x=4 /3
4
x=
∊D
3
x+4
=3
2+x
D
f
=ℛ\{−2}
x+4
−3=0
x+2
x+4−3(x+2)
=0
x+2
x+4−3(x+2)=0 x+4−3x−6=0 −2x−2=0 −2x=2 / (−2) x=−1 ∊D
3x−9
c)
<0
2x−8
D
f
=ℛ\{4} (3x−9)(2x−8)<0 6(x−3)(x−4)<0 to już sama potrafisz zrobić
17 kwi 21:20
Eta:
17 kwi 21:38
bezendu:
Możesz sprawdzić czy się nie pomyliłem nigdzie
17 kwi 21:39