matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plisss
Marcin:
oblicz obwód trójkąta równobocznego o wysokości równej 6 cm
17 kwi 20:54
Mila:
a − dł. boku Δ
a
√
3
a
√
3
h=
⇔
=6/*2
2
2
a
√
3
=12 /*
√
3
3a=12
√
3
=obw
Δ
17 kwi 21:10
Marcin:
super, dziękuje
17 kwi 21:14