matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
jaaa:):
OBLICZ POLE KWADRATU , KTÓREGO OBWÓD MA DŁUGOŚĆ 10 CM.
17 kwi 20:04
Iguunia:
Obw=10cm Obw=4a 10cm=4a/4 2,5cm=a P=a
2
P=2,5
2
P=6,25 cm
2
17 kwi 20:44
Marcin:
uprzejmie dziekuje
17 kwi 20:50