Prawdopodobieństwo z kartami
Romek: Z talii 52 kart losujemy jedną kartę oznaczoną :
A−wylosowaniu 9 lub asa
B−wylosowano kartę z pikiem
a) opisz zdarzenia A
B A\B
b) oblicz P(A) P(B) P(A
B) P(A v B) P(A\B) P(B\A)
z tego to umiem tylko obliczyć P(A) = 8/52 = 2/13 P(B) 13/52=1/4 Reszty nie wiem kompletnie
nic
Jutro Mam sprawdzian z tego i nie rozumiem tego zadania

To jest moje być albo nie być jeżeli
napiszę sprawdzian na 1 to na pewno nie zostanę dopuszczony do matury. Czy ktoś może mi
wytłumaczyć jak to zrobić ? Czy ktoś mi wytłumaczy jak to zrobić ? Pozdrawiam