Proszę pomóżcie, praca kontrolna
EWELINKA20: Oblicz pole i obwód prostokąta, w którym przekątna ma długość 8 cm, a krótszy bok 4 cm

17 kwi 19:51
az: Myślę, że Pitagoras rozwiąże to zadanie.
17 kwi 19:54
politechniczny :

a
2+b
2=c
2
b
2=c
2−a
2
b
2=64−16
b
2=48
b=
√48 dalej dokończ sama
17 kwi 19:55
EWELINKA20: nie umiem , dlatego was prosze o pomoc
17 kwi 19:58
123: A co, nie umiesz pomnożyć przez siebie dwóch liczb? −.−
17 kwi 19:59
EWELINKA20: a mozesz wytłumaczyć bo w ogóle nie rozumiem zadania
17 kwi 20:02