matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem z dokonczeniem
POMOCY_CAŁKA:
Oblicz objetosc bryly ktora powstaje z obrotu pętli danej parametrycznie x=2t−t
2
y=4t−t
3
. Jak wysznaczyc obszar calkowania ? ta petla wyglada tak
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%3D2t-t^2%3By%3D4t-t^3
17 kwi 19:49