matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz podstawiając do wzoru
kornel1212:
Oblicz czas "t" podstawiając do wzoru: t=a/
√
1−V
2
/C
2
, gdzie: a= 2 sekundy v=240000 km/s c=300000 km/s PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC
12 wrz 10:19
Edek:
t = 25
√
0,02
≈ 3,5
12 wrz 14:17