matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Qba:
rozwiąż równanie. x
3
+5x
2
+3x+15=0 x
2
(x+5)3(x+5)=0
?
17 kwi 18:21
politechniczny :
x
3
+5x
2
+3x+15=0 x
2
(x+5)+3(x+5)=0 (x+5)(x
2
+3)=0 x=−5
17 kwi 18:23