matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
łoś:
2
2
x−1
−6*2
1
x−1
+8=0
17 kwi 18:15
Basia:
2
2
x−1
= (2
1
x−1
)
2
teraz podstaw t = 2
1
x−1
t>0 i dostaniesz zwykłe równanie kwadratowe
17 kwi 18:24
łoś:
Ok dzięki wielkie
17 kwi 18:25