Logarytm dziesiętny podsniesiony do kwadratu
Ania: Dobry wieczór,
nie bardzo wiem co zrobić z tym kwadratem:
17 kwi 18:09
Ania: Co oznacza log2x, jak to rozpisać?
17 kwi 18:29
Magdalena: normalnie to jest tak jak a2 nie zwracaj uwagi na to nie można tego zamienić jako x2 w tym
logarytmie po prostu licz to jest logx*logx
17 kwi 18:33
asdf: | | 7 | |
log(x)*log(x) = log(x) + |
| ? |
| | log(x−1) | |
17 kwi 18:37
asdf: | | 7 | |
log(x)*log(x) + log(x) + 1 = |
| |
| | log(x−1) | |
17 kwi 18:38
aniabb: logx=m
i pewnie pogrupować albo hornerem
17 kwi 18:41
Ania: nawet bez grupowania, bo się ładnie skraca
m3=8
Dziękuję serdecznie!
17 kwi 18:45
asdf: dziedzina jeszcze
17 kwi 18:47