matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
janek:
czy zachodzi f[f(x)*x]=x
2
⇒ f(x)=x, gdy f: R
+
→R
+
17 kwi 18:06
PW:
1
f(x)=
też?
x
2
17 kwi 18:28
PW:
Bardzo ciekawe zadanie,czy koś potrafi podać jakiś elementarny dowód, że innych nie ma (albo następne przykłady)?i
18 kwi 01:39