proszę o pomoc
pitt: rozwiąz: −6x2+2x−π≥0
11 wrz 23:38
zulus:
policz deltę
a = −6 b = 2 c = −π
oraz x1 i x2
parabola ramionami zwrócona do dołu więc wartości ≥0
są między miejscami zerowymi wraz z nimi
odp; x€< x1, x2 >
dasz już radę?
11 wrz 23:52
AROB:

Δ=4−24π, czyli Δ<0. Funkcja nie ma wartości ≥0.
Odp. x∊∅
11 wrz 23:55
zulus:
ok
11 wrz 23:57
AROB:
11 wrz 23:58
Eta:
Dobry wieczór
AROB
11 wrz 23:59
AROB: Dobry wieczór
Eta,

, co tak późno dziś się zjawiasz? Ja już zamierzam kończyć, bo
wczoraj przesadziłam.
12 wrz 00:03
AROB: Eta, żegnam do jutra. Dobrej nocy.
12 wrz 00:09
Eta:
Byłam , byłam

w np: zadaniu z katąmi naprzemianległymi .........
12 wrz 00:09