matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dero2005:
r
s
= 3 h
s
= 5 r
w
= 2
πr
s
2
*h
s
V
s
=
3
V
w
= πr
w
2
*h
w
V
s
= V
w
πr
s
2
*h
s
= πr
w
2
*h
w
3
r
s
2
*h
s
45
h
w
=
=
r
w
2
4
l
s
=
√
r
2
+ h
s
2
=
√
9 + 25
=
√
34
P
cs
= πr
s
(r
s
+ l
s
) = P
cw
= 2πr
w
2
+ 2πr
w
*h
w
=
P
cs
n =
=
P
cw
dokończ
17 kwi 17:33
Martaaa95:
dziekuje bardzo
17 kwi 17:36