matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz m w postych prostopadłych
gawi :
wyznacz m w prostych prostopadłych 3x+4y=0 y=(2m+3)x−1
17 kwi 17:13
politechniczny :
4y=−3x /4
3
y=−
x
4
3
(2m+3)*(−
)=−1
4
3
9
−
m−
+1=0
2
4
3
5
3
−
m=
/ −
2
4
2
5
m=−
6
17 kwi 17:42