matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x w log
gawi :
wyznacz x log
x
=1+log18−log3
17 kwi 17:11
Janek191:
log x = 1 + log 18 − log 3 log x = log 10 + log 18 − log 3 log x = log ( 10 *18) − log 3 log x = log 180 − log 3
180
log x = log
= log 60
3
x = 60 =========
18 kwi 14:43