matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x
agatrix :):
wyznacz x w równaniu : log
x
= log32 + log5 −1
17 kwi 17:04
Janek191:
log x = log 32 + log 5 − 1 log x = log( 32*5) − log 10 log x = log 160 − log 10
160
log x = log
= log 16
10
x = 16 =====
18 kwi 14:46