matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
nnita.:
dla jakich wartosci m proste mx−y+5=0 oraz y−(m−2)x+3=0 sa prostopadle ?
17 kwi 14:52
Kaja:
y=mx+5 y=(m−2)x−3 m*(m−2)=−1 m
2
−2m+1=0 (m−1)
2
=0 m=1 dla m=1
17 kwi 14:55
nnita.:
dziekuje
17 kwi 15:01