matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
lena:
pomnóż wielomian W(x) = −7x−5 i V(x)= 8x
2
−4x−5
17 kwi 13:39
Kaja:
W(x)*V(x)=(−7x−5)(8x
2
−4x−5)=−56x
3
+28x
2
+35x−40x
2
+20x+25=−56x
3
−12x
2
+55x+25
17 kwi 13:56