wielomian
Buffy: pomożecie mi?
wyznacz współczynniki b i c tak aby wielomian W(x)+F(x)−H(x) był wielomianem zerowym , jeśli:
a) W(x)=−3x+5
F(x)=x2+bx+c
H(x)=−3x3−x2+20
b) W(x)=2x−3
F(x)=x2+bx+c
H(x)=2x3+7x2−13x−3
11 wrz 17:34
zulus:
Napisz porządnie to zad.
Powinno być: W(x) *F(x)
11 wrz 19:23
Buffy: ups pomyliło mi się sorki
11 wrz 19:25
zulus:
11 wrz 19:31
bogatemit: No, więc popraw.
11 wrz 19:32
zulus:
W(x)*F(x) − H(x) =0 to W(x) *F(x) = H(x)
W(x)*F(x) = ( −3x +5)( x
2 +bx +c) = .... podaj wynik tego mnozenia
to dalej Ci pomogę
11 wrz 19:34
zulus:
Buffy
sprawdź jeszcze raz pierwszy przykład , bo coś musiałaś(eś) źle podać
11 wrz 19:44