matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdz czy ciag o wyrazie
heh:
sprawdz czy ciag o wyrazie ogolnym An=5n+3 jest arytmetyczny
17 kwi 09:04
aniabb:
a
n+1
−a
n
=5(n+1)+3−5n−3=5n+5−5n=5 =const zatem tak, jest arytmetyczny
17 kwi 09:06
heh:
dziekuje za pomoc
17 kwi 09:08