oblicz dlugosc przeciw prostokatnej
nie spelniony: zad 1 w trojkacie prostokatnym jeden z katow ma 30° a najkrotszy bok ma dlugosc 4 oblicz
dlugosc przeciw prostokatnej
17 kwi 09:00
aniabb: 8
17 kwi 09:06
aniabb: sin30°=1/2 = 4/c więc c=8
17 kwi 09:08
Licealista_Theosh:

α= 30
0
17 kwi 09:09
aniabb:

zależy w której klasie jesteś

albo sin wyzej albo ten obrazek
17 kwi 09:11
Licealista_Theosh: narysowałem to samo
17 kwi 09:12
aniabb: jak rysowałam to jeszcze nie było
17 kwi 09:13
nie spelniony: jestem w 1 lo... dzieki za pomoc sam bym tego nie rozwiazal...mysle ze bedzie dobrze bo mam
tyko taka tresc jak podalem. jeszcze raz dzieki
17 kwi 09:15