matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błagam o pomoc..
gdagdf:
prosta o rownaniu y=kx przecina parabole o rownaniu y=1/2 x
2
− 1/2 w dwoch punktach A i B
16 kwi 22:51
M:
28 gru 06:03
M:
5 wrz 11:43
Tadeusz:
0,5x
2
−kx−0,5=0 Δ=k
2
−1 skoro w dwóch punktach to Δ>0
5 wrz 13:07