matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria, pole czworokąta
doma23w:
√
5
W trapezie prostokątnym sinus kąta DAB jest równy
a boki AD i AB mają odpowiedni
3
długości 10 cm i 14 cm. Oblicz pole tego trapezu
16 kwi 22:44
ani:
a
14 maj 22:05
ani:
14 maj 22:10
Eta:
h
√
5
10
√
5
=
⇒ h=
10
3
3
x
2
= 10
2
−h
2
⇒x=........... b= 14−x=.............. P=........... dokończ
14 maj 22:15
Klara:
2 paź 22:30
Little Mint:
Klaro
Po 11 latach spodziewasz się podziękowań ?
2 paź 22:39