matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kaja:
Pole trójkąta ABC, w którym |AB|=2
√
3
i |AC|=3
√
6
jest równe 9 cm
2
. Zatem miara kąta ostrego BAC tego trójkąta wynosi...
16 kwi 22:21
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/199454.html
16 kwi 22:23
kaja:
no dobra i mam h= 3
√
6
sin α a skąd miara kąta teraz?
16 kwi 22:27