matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odaj, dla jakich argument x zachodzi nierównośc f(x)*g(x)≥0
ipirks:
Na rys obok przedstawiono wykres funkcji f. podaj, dla jakich argument x zachodzi nierównośc f(x)*g(x)≥0 a) = g(x) = x−2 b g(x)=|x| −2
16 kwi 22:10
monika:
20 gru 16:28
monika:
monika
20 gru 16:29
monika:
a)=g(x)=x−2 b)g(X)=x−2
20 gru 16:33