Wyznacz współrzedne punktów przeciecia wykresów funkcji f(x)=-x^2-6x-4 i g(x)=
Madzik: Wyznacz współrzedne punktów przeciecia wykresów funkcji f(x)=−x2−6x−4 i g(x)=2x2+8x+7
16 kwi 21:19
k20: rozwiąż równanie f(x)=g(x)
16 kwi 21:22
Madzik: x1=34
x2=94/3
Czy to mozliwe?
16 kwi 21:36
k20: możliwe, ale w tym wypadku źle policzone.
próbuj jeszcze raz
16 kwi 22:05
Madzik: Δ=64 , prawda?
16 kwi 22:06
bezendu:
−x
2−6x−4−2x
2−8x−7=0
−3x
2−14x−11=0
tak Δ=64
16 kwi 22:09
Madzik: x1= −(−14)2 +√64/ 2* (−3)= 204/6= 34 , gdzie jest blad?
16 kwi 22:09
16 kwi 22:11
Madzik: tam powinno byc x1= −(−14)2 −√64/ 2* (−3)= 204/6= 34
16 kwi 22:12
Madzik: x2= −(−14)2 +√64/ 2* (−3)= 188/6= 94/3 , i równiez, co z tym, co jest zle?
16 kwi 22:13
k20: napisałem Ci wzór, a Ty nadal korzystać z jakiegoś innego, niepoprawnego.
16 kwi 22:16
16 kwi 22:16
Madzik: dobra, ok , już ogarniam, dziękuje !
16 kwi 22:33
bezendu:
16 kwi 22:34