Taka sytuacja
Licealista_Theosh: Prawdopodobieństwo
Jeżeli losowo odpowiesz na to pytanie, to jaka będzie szansa, że odpowiesz poprawnie?
a) 25% b) 50% c) 0% d) 25%
Na moją logikę wybieramy 1 element ze zbiory 4 elementowego czyli szansa na poprawną odpowiedź
| | 2 | |
Ale jest 2 odpowieź 25% czyli szansa wzrasta do |
| czyli 50%
|
| | 4 | |
wtedy 3 odpowiedz są poprawne czyli szansa na poprawną odpowiedź = 75%?
16 kwi 21:12
krystek: A treśc zadania?
16 kwi 21:13
Licealista_Theosh: Jeżeli losowo odpowiesz na to pytanie , to jaka będzie szansa, że odpowiesz poprawnie:
a) 25% b) 50% c) 0% d) 25%
to jest treść zadania
16 kwi 21:16
Licealista_Theosh: ?
16 kwi 21:18
alfa i omega: Ω=4
A=2
P(A)=1/2
odp: b
16 kwi 21:19