zadanie z wytrzymalosci
luki:

Zaprojektuj przekladnie zabata redukcyjna podwojna wedlug rysunku nape silnika moc silnika=66Kw
maxymalny moment obrotowy 2940obr/min przelozenie i1 wynosi
z2z1 i2 wynosi
z4z3
przelozenie calkowite wynosi i=20 material na kola zebate Stal40H zastosowano łozysko
t=10000godzin
1. Zalozyc wartosci przelozenia i1 i i2 i dobrac wstepne liczby zebow
2. obliczyc optymalne wartosci modulow z warunkow wytrzymalosciowych
3. ustalic liczby zebot sprawdzic odleglosc osi, obliczyc wymiary kol
4. obliczyc wymiary walkow i dobrac lozysko
5 wykonac schemat reduktora
wiem ze to forum matematyczne ale moze trafi sie ktos kto mi pomoze mam obliczone i1 i i2 i
modol M=
√0,06 i2=
14014