matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole
♥:
Pole powierzchni bocznej graniastosłupa praw.czworokatnego wynosi 3 do kwadratu dm2 a pole całkowite jest równe 40 dm2.Oblicz jego objętość
16 kwi 20:11
dero2005:
P
b
= 4*a*h = 3 P
c
= 2a
2
+ 4ah = 40
√
74
a =
2
3
h =
√
74
148
V = a
2
*h = dokończ
16 kwi 20:50