matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
mat:
Narysuj wykres funkcji:
2x −4
f(x)=
|x− 1|
prosilbym o dokladne wyjasnienie jak narysowac ten wykres, bo sam wykres to wiem jak wyglada ale jak go narysowac
16 kwi 20:06
bezendu:
1) (−
∞
,1) 2) <1,
∞
) 1) |x−1|= −x+1 2) |x−1|= x−1
2x−4
2x−4
2(x−1)−2
2
1) f(x)=
=−
=
=−2−
−x+1
x−1
x−1
x−1
16 kwi 21:05
bezendu:
za wcześnie wysłałem
2x−4
2(x−1)−2
2
2) f(x)=
=
=2−
dalej już chyba wiesz
x−1
x−1
x−1
16 kwi 21:07