parabola
magdalena:

| | 4 | |
naszkicuj wykres funkcji f(x)=| |
| −2| Odczytaj dla jakich wartości parametru p równanie |
| | x−1 | |
f(x)=p ma:
a) 2 rózne pierwiastki
b) 2 różne pierwiastki dodatnie
niestety nie zmieściłam paraboli na 3 ćwiartce
16 kwi 19:59
magdalena: niestety robię wykres jak mogę i taki sam efekt jest ciągle. czy ktoś pomógłby mi to rozwiazać
?
16 kwi 20:00
magdalena: mogę zdjęcie wrzucić jeśli komuś będzie pomocne... wykres tutaj w programie ciągle mi się
krzaczy
16 kwi 20:08
Mila:

| | 4 | |
2)translacja o wektor [1,−2] ⇒y= |
| −2 |
| | x−1 | |
| | 4 | |
Odbicie symetryczne y<0 względem OX ⇒y=| |
| −2| |
| | x−1 | |
Równanie
a) f(x)=m ma dwa różne pierwiastki dla m∊(0,2)U(2,
∞)
b) f(x)=m ma dwa różne pierwiastki dodatnie dla m∊(0,2)
16 kwi 20:10
magdalena: dziękuję serdecznie za wyczerpującą odpowiedź.

powiedz mi w jaki sposób narysowałaś taki świetny wykres ? starałam sie zrobić według tych
opcji "rysuj" ale efekt widoczny jest na górze.
16 kwi 20:15