matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W jaki sposób obliczyc taki logarytm o podstawie 2
Piot Zych:
1
1
1
log
2
+ log
2
+ log
2
=
2
16
32
16 kwi 17:51
kiki:
log
2
(1/2 *1/16*1/32)= log
2
(1/1024)= c 2
c
=1/1024 2
c
= 1024
−1
2
c
= 2
−10
c=−10
16 kwi 17:56