matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Lenka:
Proszę o rozwiązanie: log
2
2
√
2
−log
2
1
8
*log
2
√
2
Ma wyjść 3, mi wychodzi inaczej...
16 kwi 17:27
Mila:
3
log
2
(2
√
2
)=log
2
(2
3
2
)=
2
1
log
2
=log
2
(2
−3
)=−3
8
1
log
2
√
2
=log
2
(2
1
2
)=
2
16 kwi 17:33
Lenka:
Dziękuję bardzo
16 kwi 17:38
pigor:
..., no to może np. tak:
log
2
2
√
2
−log
2
1
8
* log
2
√
2
=
log
2
2+log
2
2
0,5
−log
2
2
−3
* log
2
2
0,5
= = 1+0,5*1+3*1 * 0,5*1= 1,5+3*0,5= 1,5+1,5=
3
. ...
16 kwi 17:39
Mila:
16 kwi 18:17