zadanie
wiesia: Rzucamy piec razy moneta.Jakie jest prawdopodobienstwo tego,ze wypadna same orly?
Ω=2*2*2*2*2=25=32
A=(1/2)5 =1/32
niech mi ktos pomoze,prosze..
16 kwi 15:29
16 kwi 15:49
wiesia: Dzieki,ale mozesz mi jeszcze opisac to A?,tzn dla czego jest 1?(a nie tak jak ja napisalam,ze
1/2

)
16 kwi 15:52
Aga1.: Tylko jedno zdarzenie elementarne sprzyja zdarzeniu " wypadną same orły"
A={ (o,o,o,o,o)}
IAI− oznacza liczbę zdarzeń sprzyjających
IAI=1 ( nie może być ułamek)
16 kwi 15:59
wiesia: Dzieki.
16 kwi 16:05
wiesia: jakich wzorOw uzywamy w tym zadaniu?
16 kwi 16:06
Aga1.: Korzystamy z definicji klasycznej prawdopodobieństwa
16 kwi 16:08
wiesia: Bardzo dziekuje.
16 kwi 16:11