prawdopodopienstwo
Patri: Wiedząc, że P(A')=0,6 P(B)=0,4 P(A∩B)=0,25 Oblicz:
a) P(A∪B)
P(A)=1−P(A')
P(A)=0,4
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
P(A∪B)=0,55
DOBRZE?
b) P(B\A)
Tak?
I czy P(A∩B)=P(B∩A) ?
c) P(A∩B')
16 kwi 14:51
Patri: podbijam
16 kwi 15:00
alfa i omega: a) dobrze
b) P(B\A)=P(B)−P(AnB)
16 kwi 15:01
alfa i omega: c)
P(AnB')=P(A)−P(AnB)
16 kwi 15:02
Patri: aaaaaaaaaah, no jasne!
16 kwi 15:06
Patri: b) zrozumiałe
c) ... jeśli od A odejmę część wspólną AiB dostanę A w części wspólnej z dopełnieniem B?
nie dociera to do mnie
16 kwi 15:08
Patri: podbijam, nie rozumiem podpunktu c
16 kwi 15:23
Patri: podbijam ponownie
16 kwi 20:01
Patri: halo, litości!
16 kwi 20:12
Patri: c) P(A∩B')=
16 kwi 20:14