matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź czy równanie jest tożsamością trygonometryczną
Marcin:
Sprawdź czy równanie:
ctg α + cos α
1
= 1+
cos α
sin α
jest tożsamością trygonometryczną.
16 kwi 12:52
aniabb:
tak
ctgα
L=
+1=1/sinα+1 = P
cosα
16 kwi 12:54
aniabb:
bo
ctgα
cosα
1
1
=
*
=
cosα
sinα
cosα
sinα
16 kwi 12:56
Marcin:
Dziękuje Ania.
16 kwi 12:57