matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
......
mania192:
iloraz ciągu geometrycznego (a
n
)jest równy 1/2 oraz a
2
=−4 wtedy wyraz a
5
jest równy
16 kwi 12:24
irena_1:
1
q=
2
a
2
=−4
1
1
1
a
5
=a
2
q
3
=−4*(
)
3
=−4*
=−
2
8
2
16 kwi 12:26