......
mania192: wykres funkcji kwadratowej f(x)=−x2+1 ma dwa punkty wspólne z prostą o równaniu
16 kwi 12:20
aniabb: każdą y=b jeśli b <1
16 kwi 12:21
krystek: z nieskończoną ilością
16 kwi 12:21
irena_1:
Wykresem funkcji f(x) jest parabola o wierzchołku W=(0, 1) z ramionami skierowanymi w dół.
Taka parabola ma 2 punkty wspólne z prostą na przykład y=b dla b<1
16 kwi 12:21
krystek: i nie tylko y=ax+b też
16 kwi 12:22
aniabb: zazwyczaj w tych zadaniach jest wybór z y=b , a że mania nie umie przepisać zadania to cóż
....
16 kwi 12:23
mania192: dobrze przepisałam mam takie odp: x=−1 , x=1 ,y=−1 ,y=1
16 kwi 12:27
irena_1:
No, to z prostą y=−1
16 kwi 12:29
irena_1:
Podawaj na drugi raz odpowiedzi, z których trzeba wybrać tę prawidłową, bo to ważne.
16 kwi 12:29
mania192: dzieki
16 kwi 12:39
aniabb: a nie mówiłam
16 kwi 12:39